ABG Computers Postorder

Menu | Contact | Bestel Informatie | Inkoop | Orderstatus | English
Prijzen
Alles | Updates | Afdrukken
 

Upgradeware

(This article is only available in Dutch.. We ship the Upgradeware adapters worldwide. Go to pricelist to order)
Upgradeware is een innovatief bedrijf uit Taiwan. Ze produceren speciale convertors en adapters waarmee oude computers en moederborden een nieuw leven ingeblazen kan worden. Op de website upgradeware.com vindt u een overzicht van de reeds geteste computers en mainboards die geschikt bevonden zijn om opgewaardeerd te worden met de Upgradeware adapters.

ABG levert het volledige assortiment van Upgradeware
ABG Computers is exclusief distribiteur van Upgradeware in Nederland.
De prijslijst vindt u hier: Prijslijst
N.B. We leveren zowel de losse adapters als Plug&Play kits, die bestaan uit Convertor, Processor en Cooler.

De adapters
Upgradeware levert op dit moment vier verschillende adapters:

Upgradeware SLOT-T
(Bestel hier)
De SLOT-T is een adapter waarmee oude computers met een Slot 1 processorsleuf opgewaardeerd kunnen worden tot de nieuwste generatie Intel Celeron en Pentium III processors tot 1.4 GHz. Een interessant aspect is dat de Intel Celeron Tualatin en de Pentium III Tualatin op 1.4 GHz evensnel zijn als een Intel Pentium IV 1.7 GHz. Benchmarks.

Als uw PC momenteel een Pentium II 233,266,300,333,350,450 of een Celeron 300,333,366,400,433,466,500,533,566,600,633,667,700,800,900, 1000 of Pentium III 450,500,600 of hoger bevat, dan is de kans groot dat u deze convertor kunt gebruiken. De huidige compatibiliteitslijst voor de SLOT-T.

Het moederbord van uw computer moet aan de volgende eisen voldoen:

Werking
De SLOT-T is een zogenaamde slotket, oftewel een adapter die het mogelijk maakt een Socket 370 processor van de nieuwste Tualatin generatie in een Slot 1 mainboard te plaatsen.

Installatie
De installatie is zeer simpel. Haal als eerste de 220V stekker uit de computer en open de computerbehuizing. Schuif de hendel van de socket op de SLOT-T omhoog, plaats de Tualatin processor, schuif de hendel weer omlaag zodat de processor geborgd wordt in de socket. Vervolgens plaatst u een standaard Socket 370 Tualatin cooler op de CPU. De SLOT-T heeft naast de processorsocket namelijk standaard bevestigingsbeugels. Nu plaatst u de SLOT-T, met de processor en cooler geinstalleerd, in de Slot-1 sleuf van uw moederbord. Tevens sluit u de stekker van de cooler aan op de CPU_Fan aansluiting op uw moederbord. Vervolgens zet u de computer aan. De BIOS kan mogelijk aangeven dat de CPU niet herkend wordt of dat de CPU op 500 MHz (of willekeurig ander getal) werkt. Zodra Windows of Linux opstart, zult u al merken dat alles veel sneller gaat. Wanneer u een diagnose of benchmark programma zoals Sisoft Sandra gebruikt, zult u zien dat de CPU op de volle kloksnelheid van 1300 of 1400 MHz draait. Uitgebreide installatie-instructies vindt u hier.

Upgradeware 370GU
(Bestel hier)
De 370GU is een compacte adapter waarmee oude computers met een Socket 370 processorsocket opgewaardeerd kunnen worden tot de nieuwste generatie Intel Celeron en Pentium III processors tot 1.4 GHz. Een interessant aspect is dat de Intel Celeron Tualatin en de Pentium III Tualatin op 1.4 GHz evensnel zijn als een Intel Pentium IV 1.7 GHz. Benchmarks.

Als uw PC momenteel een Celeron 300,333,366,400,433,466,500,533,566,600,633,667,700,800,900, 1000 of Pentium III 500 of hoger bevat, dan is de kans groot dat u deze convertor kunt gebruiken. Een uitgebreide compatibiliteitslijst vindt u hier.

Het moederbord van uw computer moet aan de volgende eisen voldoen:

Werking
De 370GU is een zogenaamde socket convertor, oftewel een zeer compacte adapter die het mogelijk maakt een Socket 370 processor van de nieuwste Tualatin generatie in een Socket 370 moederbord zonder Tualatin-ondersteuning te plaatsen. Zelfs als de handleiding van uw moederbord uitdrukkelijk vermeld dat snelheden boven de 1GHz niet ondersteund worden, is dat toch mogelijk met deze convertor.

Installatie
De installatie is zeer simpel. Haal als eerste de 220V stekker uit de computer en open de computerbehuizing. Neem de 370GU uit de verpakking en kijk naar de pin-layout. In twee hoeken ziet u dat er een gaatje mist. Neem de Intel Tualatin processor en kijk tevens naar de pin-layout. U ziet dat twee pinnetjes missen. Lijn de processor en 370GU zodanig uit dat pinnetjes en de gaatjes overeenkomen. Druk vervolgens voorzichtig de processor in de 370GU socket. Nu kunt u de 370GU, met geinstalleerde processor in uw moederbord plaatsen. Schuif de hendel van de socket370 op uw mainboard omhoog, plaats de 370GU (waar de Tualatin processor reeds in zit) en schuif de hendel weer omlaag zodat alles geborgd wordt in de socket. Vervolgens plaatst u de meegeleverde 370GU Cooler op de CPU. Tevens sluit u de stekker van de cooler aan op de CPU_Fan aansluiting op uw moederbord. Vervolgens zet u de computer aan. De BIOS kan mogelijk aangeven dat de CPU niet herkend wordt of dat de CPU op 500 MHz (of willekeurig ander getal) werkt. Zodra Windows of Linux opstart, zult u al merken dat alles veel sneller gaat. Wanneer u een diagnose of benchmark programma zoals Sisoft Sandra gebruikt, zult u zien dat de CPU op de volle kloksnelheid van 1300 of 1400 MHz draait. Uitgebreide installatie-instructies vindt u hier.

Upgradeware p478
(Bestel hier)
De p478 is een compacte adapter waarmee oudere Pentium IV computers met een Socket 423 processorsocket opgewaardeerd kunnen worden tot de nieuwste generatie Socket 478 Intel Celeron en Socket 478 Pentium IV processors. Hiermee wordt dus de 2GHz barriere overwonnen, en tevens zijn de Socket 478 Pentium IV goedkoper. Benchmarks.

Als uw PC momenteel een Intel Pentium IV 1.3GHz tot 2.0GHz (Willamette of Northwood) of een Celeron 1.7GHz tot 1.8GHz (Willamette), dan is de kans zeer groot dat u deze convertor kunt gebruiken. Een compatibiliteitslijst vindt u hier.

Werking
De p478 is een zogenaamde socket convertor, oftewel een zeer compacte adapter die het mogelijk maakt een Socket 478 Pentium IV (Northwood-478) processor van de nieuwste generatie in een Socket 423 moederbord te plaatsen. Zelfs als de handleiding van uw moederbord uitdrukkelijk vermeld dat snelheden boven de 2GHz niet ondersteund worden, is dat toch mogelijk met deze convertor. Het voordeel van de nieuwste generatie Intel Pentium IV processors is dat deze een grotere cache hebben, een grotere instructieset hebben en volgens een nieuw 0.13 micron proces geproduceerd zijn. Dit in tegenstelling tot de 0.18 micron technologie van de oudere Pentium IV processors.

Installatie
De installatie is zeer simpel. Haal als eerste de 220V stekker uit de computer en open de computerbehuizing. Neem de p478 uit de verpakking en kijk naar de pin-layout. In een hoek ziet u dat er twee gaatjes missen. Neem de socket 478 Intel Pentium IV processor en kijk tevens naar de pin-layout. U ziet dat daar tevens twee pinnetjes missen. Lijn de processor en p478 zodanig uit dat pinnetjes en de gaatjes overeenkomen. Doe de hendel van de p478 socket omhoog en druk vervolgens voorzichtig de processor in de p478 socket. Vervolgens duwt u de hendel weer omlaag, zodat de processor geborgd wordt. Nu kunt u de p478, met geinstalleerde processor in uw moederbord plaatsen. Schuif de hendel van de socket423 op uw mainboard omhoog, plaats de p478 in de socket423 (waar de processor reeds in zit) en schuif de hendel weer omlaag zodat alles geborgd wordt in de socket. Vervolgens plaatst u een standaard Socket 423 cooler op de CPU. Tevens sluit u de stekker van de cooler aan op de CPU_Fan aansluiting op uw moederbord. Vervolgens zet u de computer aan. De BIOS kan mogelijk aangeven dat de CPU niet herkend wordt of dat de CPU op 500 MHz (of willekeurig ander getal) werkt. Zodra Windows of Linux opstart, zult u al merken dat alles veel sneller gaat. Wanneer u een diagnose of benchmark programma zoals Sisoft Sandra gebruikt, zult u zien dat de CPU op de volle kloksnelheid van de nieuwe Intel Pentium IV processor draait.
Uitgebreide installatie-instructies vindt u hier.

Upgradeware XP-TMC
(Bestel hier)
De XP-TMC is een compacte adapter waarmee oudere AMD Athlon en Duron computers met een Socket A, 100MHz FSB, opgewaardeerd kunnen worden tot de nieuwste generatie AMD Athlon processors.

Hiermee kan dus de 1.4 GHz barriere van de 100 MHz FSB Socket A moederborden overwonnen worden. AMD Athlon XP processors met 133MHz en 166MHZ Front Side Bus kunnen dan toch op volledige snelheid gebruikt worden in een 100 MHz FSB mainboard of PC.
Tot op heden is elk 100 MHz FSB Socket A mainboard compatible bevonden in bij gebruik van de XP-TMC in combinatie met een AMD Athlon XP processor. Meer informatie.

Als u een AMD Duron tussen de 600 en 1300 MHz of een AMD Athlon tussen de 750 en 1400 MHz heeft , dan is de kans groot dat u de XP-TMC kunt gebruiken om uw systeem sterk te versnellen. Een volledige compatibiliteitslijst vindt u hier.

Werking
De XP-TMC is een zogenaamde socket convertor, oftewel een zeer compacte adapter die het mogelijk maakt een 133 MHz en 166 MHz FSB AMD Athlon XP T-Bred en Barton processor van de nieuwste generatie in een 100 MHz Socket A moederbord te plaatsen. Zelfs als de handleiding van uw moederbord uitdrukkelijk vermeld dat snelheden boven de 1 GHz niet ondersteund worden, is dat toch mogelijk met deze convertor. Het voordeel van de nieuwste generatie AMD Athlon processors is dat deze een grotere cache hebben, een grotere instructieset hebben en volgens een nieuw 0.13 micron proces geproduceerd zijn. Dit in tegenstelling tot de 0.18 micron technologie van de oudere Athlon en Duron processors. Overzicht verschillende Socket A processors.

Installatie
De installatie is zeer simpel. Haal als eerste de 220V stekker uit de computer en open de computerbehuizing. Neem de XP-TMC uit de verpakking en kijk naar de pin-layout. Neem de AMD Athlon XP processor en kijk tevens naar de pin-layout. Lijn de processor en de XP-TMC zodanig uit dat pinnetjes en de gaatjes overeenkomen. Druk vervolgens voorzichtig de processor in de XP-TMC socket.

Nu moet de multiplier ingesteld worden. Kijk naar de onderkant van de XP-TMC. Daar bevinden zich vijf switches, die op ON en OFF gezet kunnen worden. In totaal dus 2 tot de macht 5 = 32 combinaties. Multipliers van 5.0x tot 24.0x zijn instelbaar in stappen van 0.5x. Een Athlon XP 2400+ (snelheid vergelijkbaar met P4 2.4GHz) draait intern op 2.0 GHz. Door nu de multiplier op 20x in te stellen, kunt u dus de volledige snelheid van deze CPU benutten in uw oude moederbord.
Uitgebreide installatie instructies vindt u hier.

Na het instellen van de multiplier kunt u de XP-TMC met geinstalleerde processor in uw moederbord plaatsen. Schuif de hendel van de Socket A op uw mainboard omhoog, plaats de XP-TMC (waar de processor reeds in zit) in de Socket A en schuif de hendel weer omlaag zodat alles geborgd wordt in de socket. Vervolgens plaatst u de meegeleverde cooler op de CPU. Tevens sluit u de stekker van de cooler aan op de CPU_Fan aansluiting op uw moederbord. Vervolgens zet u de computer aan.

De BIOS kan mogelijk aangeven dat de CPU niet herkend wordt of dat de CPU op 500 MHz (of willekeurig ander getal) werkt. Zodra Windows of Linux opstart, zult u al merken dat alles veel sneller gaat. Wanneer u een diagnose of benchmark programma zoals Sisoft Sandra gebruikt, zult u zien dat de CPU op de volle kloksnelheid van de nieuwe AMD Athlon XP processor draait. Veel gestelde vragen over de XP-TMC

Reviews
Tweakers.net
Tom's Hardware GuideOp al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Uw winkelwagen is leeg     © 2015 ABG Groenekan B.V