ABG Computers Postorder

Menu | Contact | Bestel Informatie | Inkoop | Orderstatus | English
Prijzen
Alles | Updates | Afdrukken
 


Thin Clients

ABG Computers is, naast de verkoop van losse hardware, gespecialiseerd in Thin Clients.

Wat zijn Thin Clients
Bij Thin Clients is het Client/Server model verder uitgewerkt. De server beschikt over alle rekenkracht en de opslagruimte. De applicaties draaien in het lokale geheugen van de server en gebruiken de interne processor van de server. Zodra een Thin Client een verbinding maakt met de server, stuurt de server de beelden via het netwerk door naar de Thin Client. De Thin Client projecteert deze beelden op de monitor die op de Thin Client is aangesloten. Als de gebruiker van de Thin Client vervolgens de muis beweegt of een toets indrukt, wordt deze invoerinformatie vanaf de Thin Client weer doorgestuurd naar de server. De applicatie op de server verwerkt de invoer en stuurt weer het nieuwe beeld door naar de Thin Client. Een Thin Client heeft dus eigenlijk twee funkties: Het snel en vloeiend weergeven van de beelden die vanaf de server via het netwerk binnenkomen en daarnaast het doorsturen van data afkomstig van de invoerapparaten, zoals de muis en het toetsenbord.

Wat is het voordeel van Thin Clients

 1. Applicaties slechts eenmaal installeren
  Het grootste voordeel van een Thin Client is dat de applicaties niet op de PC van de gebruikers draaien, maar op de server. Dit betekent dat wanneer u binnen uw bedrijf alle gebruikers wilt voorzien van MS Word 2000, u dit slechts eenmaal hoeft te installeren: Op de server. Uw systeembeheerder hoeft dus niet van systeem naar systeem te lopen om daar steeds opnieuw dezelfde applicatie te installeren.
 2. Betere afscherming van het netwerk
  Omdat de Thin Client geen floppy of CD-ROM leeseenheid bevat, kan de gebruiker geen diskettes of CD-ROM's inladen. Uw systeembeheerder weet maar al te goed dat de meeste virussen via zo'n diskette of CD-ROM het netwerk en de lokale PC's besmetten. Omdat de Thin Client ook geen harddisk heeft kan de Thin Client zelf ook niet besmet raken.
 3. Geen slijtage
  Thin Clients zijn niet gevoelig voor slijtage: Ze bevatten geen harddisk, geen floppy drive, geen CD-ROM en vaak ook geen CPU Cooler. Wat niet beweegt, gaat nagenoeg niet kapot. Uw systeembeheerder hoeft dus geen vastgelopen schijven meer te vervangen
 4. Thin Client veroudert niet
  Een belangrijk derde voordeel is dat de Thin Clients niet verouderen. De Thin Clients hoeven slechts een ding goed en snel te doen: Beelden die vanaf de server komen snel weergeven. Als de applicaties steeds zwaarder worden, hoeft u alleen een zwaardere server te installeren (of een extra processor te installeren in een multi-processor server). De afschrijving per Thin Client is dus veel lager.
 5. Energiebesparing
  Uw energieleverancier zal niet blij zijn met de Thin Clients. Waar computers vaak zo'n 200 Watt of meer verbruiken, verbruikt de Thin Client vaak slechts 10 tot 20 Watt. Ter vegelijking: Een wekkerradio verbruikt 5 Watt, een gloeilamp 60 Watt). Naast de kostenbesparing op de energienota, zult u ook merken dat de kantoren minder warm zijn tijdens de zomer. U bespaart dus ook op de airconditioning.
 6. Nieuwe werkplek binnen 10 minuten klaar
  Als u binnen uw bedrijf een nieuwe werkplek moet creeren, hoeft u alleen maar een Thin Client op het netwerk aan te sluiten. Daarnaast moet de systeembeheerder een nieuw gebruikersprofiel invoeren op de server. Direct daarna kan de nieuwe gebruiker beginnen met werken. In 10 minuten bent u klaar. Vergelijk dat eens met een PC, waar u eerst het Operating System en alle lokale applicaties moet installeren.
 7. Geen geluid: Nul decibel
  Nagenoeg alle Thin Clients zijn uitgevoerd zonder bewegende onderdelen. Dit betekent dat ze geen geluid produceren: Nul decibel. In het begin moet u zelfs even wennen aan het feit dat u echt niks hoort. Zeker wanneer dan ook nog de airconditioning uitgeschakeld kan worden, geeft dat een aangename rust.
 8. Netwerkinfrastructuur wordt minder belast
  Omdat slechts de beelden verzonden worden, zijn er geen investeringen nodig voor de netwerkinfrastructuur. Dure switches en Gigabit netwerkkaarten en bekabeling zijn overbodig. Een Thin Client verbinding vereist slechts 10-20 kilobit/s.
 9. Thuiswerken en Remote Offices
  Dure huurlijnen zijn overbodig. Een Terminal Client verbinding vereist slechts 10-20 kilobit/s. Dit betekent dat u tot drie Thin Clients over een enkele ISDN lijn kunt laten werken. Ook als u meerdere vestigingen heeft, hoeft u slechts op een centrale lokatie een server te plaatsen. Dit is vooral praktisch als u een winkel heeft met meerdere filialen. Op elk filiaal installeert u een aantal Thin Clients en op het hoofdkantoor plaatst u een server met meerdere ISDN inbelverbindingen. Dit is een veel goedkopere oplossing dan het installeren van een server in elk filiaal. Zodoende heeft u ook geen systeembeheerders nodig per filiaal. Backups kunnen op een centrale plek gemaakt worden.

Samenvattend kunnen we stellen dat u erg veel geld bespaart als u van Thick Clients (PC's) overschakelt naar Thin Clients. U hoeft minder servicecontracten af te sluiten, u krijgt een lagere energienota en een lagere milieubelasting. De afdeling netwerkbeheer en helpdesk krijgen het een stuk makkelijker. Met de Thin Client komt er een ongekende rust in uw organisatie. In plaats van brandjes blussen (vastgelopen Windows pc's, etc) is er ineens tijd om allerlei zaken van meer structurele aard op te pakken. De gebruikers zijn tevreden, want de systemen werken stabieler en hebben minder uitval. Bovendien is de werktemperatuur (Slechts 10-20Watt verbruik) veel beter en hoeven de gebruikers zich niet te irriteren aan het gezoem van de computers. Verder zijn de Thin Clients bij de aanschaf goedkoper dan complete PC's en schrijft u jaarlijks veel minder af.

Voor welke toepassingen zijn Thin Clients geschikt
Thin Clients zijn vooral zeer goed te gebruiken in combinatie met Office Applicaties. Applicaties zoals Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Access en vergelijkbare produkten van andere bedrijven, zijn perfect te gebruiken op Thin Clients. Op maat geschreven bedrijfstoepassingen werken ook perfect op een Thin Client. Internet Browsing werkt uiteraard ook zeer goed in een Thin Client/Server omgeving.
Applicaties die minder geschikt zijn voor gebruik in een Thin Client/Server omgeving zijn grafisch intensieve multimedia programma's, zoals tekenprogramma's, CAD-programma's, fotobewerking, videobewerking en -weergave.
Het is overigens geen enkel probleem om alleen die PC's te vervangen waar het nodig en mogelijk is en daarnaast een aantal PC's op de oude (Thick Client) manier te laten werken.

Software
Grofweg heeft u de keuze uit de volgende serverplatforms:

Windows 2000 Server maakt gebruik van de RDP. Dit is het Remote Client protocol van Windows 2000. De installatie is zeer simpel. Tijdens de installatie geeft u aan dat u de server als Applicatie Server wilt toepassen. De benodigde software wordt dan automatisch geinstalleerd. Vervolgens moeten de gebruikersprofielen ingevoerd worden en moet de gedeelde software geinstalleerd worden. Vervolgens kunt u de Thin Clients aansluiten. Op de Thin Client geeft u eenmalig op met welke server verbinding gemaakt moet worden (dmv TCP/IP adres of servernaam). Vervolgens dubbelklikt u op de net ingevoerde verbinding. Direct verschijnt het inlogscherm van Windows 2000 op het beeldscherm van uw Thin Client. Hier tikt u uw naam en paswoord in en u kunt direct aan de slag. Er zijn ook meerdere verbindingen tegelijk mogelijk (ook met verschillende servers). Per verbinding kunt u ook opgeven met welke naam en paswoord automatisch ingelogd mag worden. De beeldresolutie e.d. kunt u ook instellen. Zodra u vanaf de Thin Client op Start -> Shutdown -> Log Off User klikt, wordt de verbinding met de server verbroken en komt u weer terug bij het overzicht van te kiezen verbindingen. De Thin Client is ook zodanig in te stellen dat er automatisch verbinding gezocht wordt met een bepaalde server. De gebruiker ziet dan in principe niet het verschil tussen een gewone PC en een Thin Client. Beide vertonen het zelfde scherm na het aanzetten, hoewel de Thin Client dit scherm binnen 5 seconden laat zien en de PC pas na een paar minuten. Het is ook mogelijk om de verbinding zo in te stellen dat slechts een applicatie automatisch opgestart wordt. De desktop verschijnt dan niet.

Citrix MetaFrame maakt gebruik van het eigen ICA protocol. Dit protocol is efficienter en beschikt over meer mogelijkheden dan het RDP-protocol van Microsoft. Nadeel is de hogere licentieprijs per gebruiker. Voordelen zijn de hogere snelheid, uitbreidingsmogelijkeden en schaalbaarheid, workload balancing en nog een aantal andere kenmerken. Net als bij RDP kunt u op de Thin Client de verbindingen instellen en na dubbelklikken wordt de Windows 2000 desktop of inlogscherm getoond. Het is net als bij RDP ook mogelijk om in te stellen dat er geen desktop verschijnt, maar alleen een bepaalde toepassing. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat de gebruiker geen rare dingen kan doen. Dit is vooral handig als de gebruiker alleen Internet Explorer mag gebruiken en verder geen andere toepassingen mag starten.

Linux / Unix maakt gebruik van het bekende X-Windows protocol om applicaties op afstand te draaien. Dit protocol werkt zeer snel. Het grote voordeel van Linux servers is dat er geen licentiekosten zijn. Bovendien kunt u de software naar eigen wens aanpassen (indien de software OpenSource is natuurlijk). Nadeel is dat u in uw bedrijf systeembeheerders moet hebben die bekend zijn met Linux.

Licenties
Voor de server heeft u zogenaamde Client Access Licences nodig. Per werkplek heeft u er hier een van nodig.
Voor de applicaties moet u voor elke gebruiker een gebruikerslicentie aanschaffen. Als u bijvoorbeeld MS Office beschikbaar wilt maken voor alle 20 werkplekken, dan heeft u 20 gebruikerslicenties van MS Office nodig.
De Thin Clients worden geleverd inclusief licentie voor het betreffende besturingssysteem dat draait op de Thin Client. Vaak is dat Windows CE of Linux. U hoeft dus niet per PC nog een Windows 2000 of Windows NT licentie aan te schaffen.

Soorten Thin Clients
De Thin Clients van diverse merken en modellen verschillen in een aantal opzichten:

Aanbod ABG Computers
Klik hier voor het huidige aanbod Thin Clients (zie menu linksboven). We hebben momenteel een zeer groot aantal Thin Clients op voorraad. Onze prijzen zijn de laagste ter wereld. De Thin Clients zijn per direct leverbaar. Veel modellen zijn in 20+ aantallen te leveren. Ze zijn natuurlijk ook per stuk aan te schaffen. Bedrijven, onderwijs- en overheidsinstellingen kunnen ook een evaluatiemodel huren voor een zeer scherpe prijs.

wyse winterm 3000 You can use the wyse winterm 3200le as a thin client De wyse winterm 3230le is een zeer snelle thin client De wyse winterm 3360se draait Citrix MetaFrame en net als de wyse winterm 3630le ook windows 2000 server en, natuurlijk ook windows nt4, net als de wyse winterm 3720se Om uw bedrijf veel kosten te besparen kiest u voor de wyse winterm 3730le terwijl de wyse winterm 8230le meer dynamisch is en meer features bevat Zo bevat de wyse winterm 8360se een ingebouwde NT4 Workstation en kunnen ook legacy programma's draaien op de wyse winterm 8630le De wyse winterm 8440xl is een hele dikke, dunne client Dan hebben we nog de Compaq T1000 die onder windows ce draait en natuurlijk de Compaq T1010 de opvolger. In de Linux range heeft Compaq T1500 de overhand en zijn opvolger, de T1510 ondersteunt meer geheugen. De Compaq evo T20 thin clients is de huidige range thin clients van dit merk. IBM heeft natuurlijk de NetVista Thin Clients. Zo is er de IBM Netvista N2200 en ook de IBM Netvista N2200I die TurboLinux draait De Netvista N2200e en de Netvista 2800e bevatten meer uitbreidingsmogelijkheden. Terwijl de IBM Netvista N2200w weer voldoet aan de nieuwe Windows Based Terminal Standard 1.5 De vorige modellen zijn ook perfect te gebruiken als Thin Client Denk hierbij aan de IBM Network Station 100, de IBM Networkstation 300 en natuurlijk de IBM Netstation 1000. Deze zijn compatible met AIX, RS/6000, VAX en mainframes en mini's. NCD is ook een grote speler in Thin Client land. De NCD ThinStar Thin Clients zijn Windows Based Terminals. Zo is er de NCD thinstar 232 en de NCD thinstar 400 en ook de NCD ThinStar 450.Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Uw winkelwagen is leeg     © 2015 ABG Groenekan B.V